Lees meer over de Expeditie Participatie: op weg naar de beste democratie van de wereld!
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Snippet online lezen  |  afmelden
Provincie Groningen
Nieuwsbrief
expeditie participatie 
Mei 2022
Hoe werken we samen aan een toekomstbestendige Groningse democratie? Waarin mensen zich gehoord en gezien voelen. Hoe zorgen we ervoor dat er zorgvuldige en gedragen besluiten kunnen worden genomen?

Dát is het doel van Expeditie Participatie. Deze zoektocht is opgezet door de provincie Groningen om te zoeken naar manieren om de provinciale democratie te versterken, vernieuwen en verbinden en te werken aan participatie. In deze nieuwsbrief lees je meer over de diverse onderdelen van Expeditie Participatie.

In dit artikel bij de NOS lees je meer over 'de beste democratie van de wereld in Groningen'!
 
Expeditie Participatie van start met voorstelling Lucas de Man
Met de interactieve theatervoorstelling In Search of Democracy 3.0 heeft Lucas de Man op 4 april het startschot gegeven voor de expeditie. Wat is er mis met de huidige democratie? Waar komt deze eigenlijk vandaan en hoe lang bestaat het al? En niet onbelangrijk: waar willen we samen naartoe werken?
Meer over deze voorstelling lees je hier   
 
Werk en denk mee om van Groningen de beste democratie van de wereld te maken! 
Voor de zomer staan er uiteenlopende activiteiten op de planning om elkaar te leren kennen en van elkaar te leren. Help jij ook mee om van Groningen de beste democratie te maken?
  
Voor alle bijeenkomsten gaat op: meld je snel aan, want er is een maximaal aantal plekken.
De Jonge Expeditie
Jongeren en jongerenorganisaties kunnen zich via deze link aanmelden voor de Jonge Expeditie op 14 juni.

Meer info lees je hier
Ik ben erbij!  
Democratietop
Wil je samen met een grote groep experts en betrokken bewoners een dag de diepte ingaan? Dan is de Democratietop op 8 juni iets voor jou! 

Meer info. 
Ik doe graag mee!  
 
Stellingen en discussies op het online participatieplatform
Vanuit huis meepraten en meediscussiëren is ook mogelijk. Het online participatieplatform wordt door verschillende projecten en programma's van de provincie gebruikt. Door te experimenteren hopen we alle Groningers te bereiken.
 
Hier komen regelmatig nieuwe stellingen en discussies. Nadat je een account hebt aangemaakt kan je volop meedoen. In de discussienotitie kan je vast inspiratie opdoen.
Ga naar Stemvanprovinciegroningen.nl  
 
Interview met expeditieleider Marian van Voorn
Bij een expeditie helpt het om goed voorbereid op pad te gaan. Iemand die de weg kent en ook graag anderen op weg helpt is expeditieleider Marian van Voorn. Zij legt in dit interview piekfijn uit wat het doel is van de expeditie, maar ook wat haar eigen dromen zijn voor de Groninger democratie.

Naast het interview met Marian zijn er nog meer verhalen van experts en voorbeelden van participatie op de website te vinden! 
Lees hier het interview met Marian  
 
Je ontvangt deze nieuwsbrief op  omdat je eerder actief bent geweest op het gebied van participatie in de provincie. Dit kan bijvoorbeeld via de Quick Scan Provinciale Democratie, via het online platform Stemvanprovinciegroningen.nl zijn, of omdat je eerder een bijeenkomst hebt bijgewoond.
 
Wil je deze nieuwsbrief niet weer ontvangen? Afmelden kan via de knop hier onder.

wijzigen      afmelden
Facebook   Twitter   Youtube   LinkedIn